Leikkimökki mittatilaustyönä – Leikkimökin runko

Alkuperäisissä suunnitelmissa tarkoituksena oli purkaa leikkimökin paikalla oleva terassi. Yhdessä asiakkaan kanssa pohdittuamme, totesimme että järkevintä olisi perustaa leikkimökki terassin päälle, koska terassin runko oli vahva ja suorassa, sekä terassi helpottaisi kulkua sisään ja leikkiä leikkimökin ympärillä. Tämän ajatuksen johdosta ensitöikseni purin hieman terassilaudoitusta ja tarkistin terassin rungon ja pohjan kunnon. Todettuani sen riittävän vahvaksi, alkoi leikkimökin rakentaminen pitkästä tavarasta.

Pohjalle laitoin 50 mm korkeat palkit korokkeeksi, jotta leikkimökin pohja pääsee tuulettumaan, oven kynnyksen kuitenkaan nousematta liian korkeaksi, jolloin sisälle olisi mahdollisimmat esteetön kulku. Myöskään terassilla mahdollisesti makaava vesi ei pääsisi suoraan lattiarakenteisiin.

Runkopuuna on mitallistettu 98 x 48mm lujuusluokiteltu puutavara. Materiaali on ehkä hieman raju leikkimökin rungoksi, mutta se valikoitui siitä syystä, että samalle tontille rakensin myös ulkovaraston ja ajatuksena oli hyödyntää siitä mahdollisesti jäävää runkopuuta myös leikkimökissä. Siten saatiin myös hieman kustannuksia laskettua ja koska leikkimökkiä ei verhoiltu sisältä, paksummat runkotolpat mahdollistivat paremmin tolppien välin hyödyntämisen hyllyinä.
Loppukatselmuksessa huomasin myös lasten hyvin oivaltaneen tämän.

Leikkimökki mittatilaustyönä – Panelointi, katto ja terassi

Leikkimökki paneloitiin 120 mm leveällä UTV paneelilla vaakaan. Terassista tuli 60cm pitkä ja sen runko on kiinteä osa muuta leikkimökkiä. Väriksi valikoitui Tikkurilan värikartasta väri nimeltä ”Paahde”, osuvasti rakentamisajankohtana vallitsevaan säähän.

Leikkimökistä tehtiin melko iso, 2,2 x 2,4 metriä sisätiloiltaan, eli hieman yli 5 neliömetriä.

Katoksi laitettiin Janla:n ruskea tiilikuvioitu peltikate. Ikkunat ja ovi on valmistamiani, ikkunoissa käytin polykarbonaattilevyä joka ei rikkoontuessa sirpaloidu ja on siksi leikkimökkiin turvallinen valinta.