Kattoasennukset

Vesikattoremontit

Vesikatto on talosi kruunu. Perustusten ohella se on talosi tärkein rakenne, eikä ole juurikaan järkeä remontoida muita osia, ennenkuin nämä ovat kunnossa.
Olen vuosien varrella kuullut usein lauseen, ”ei kattoa tarvitse vaihtaa, koska se ei vuoda” tai remontoidessani kattoa, sivullisen kysymänä, ”vuosiko siellä katto”.
Lähes neljänsadan kattoremontin kokemuksella voin kertoa, että  usein vauriot on muodostunut jo kauan ennenkuin havaitaan vuotojälkiä. Toki hyvällä tuurilla, äkillinen vuoto näkyy nopeasti, eikä pilaa koko katon rakennetta.

Myöskin rakenne on vuosien saatossa kehittynyt ja nykyisin huolehditaan riittävästä ilmanvaihdosta katteen ja eristyksen välissä. Vanhemmista taloista puuttuu usein aluskate ja niissäkin joissa on, aluskate on yleensä heikkolaatuista, eikä ole toteutettu tuulettuvalla harjarakenteella.
Tekemissäni kattoremonteissa, oikeisen katon, jolloin saadaan talolle ryhdikäs ilme, asennan aluskatteet oikein ja huolehdin harjan tuuletuksesta. Katot teen vankalla kokemuksella, jolloin ne ovat ilo silmälle ja kestävät taas vuosikymmeniä eteenpäin. Siksi uskallankin antaa tekemilleni kattojen rakenteille 6 vuoden takuun.

Sisäkattoremontit

Sisäkattoon ei yleensä juurikaan tule kiinnitettyä huomiota. Kun se sisäkatto on edes kohtailaisessa kunnossa, useimmiten se ajaa hyvin asiansa, eikä sille ole silloin tarvetta tehdä mitään.
Kuitenkin jo muutamien vuosia vanha katto saattaa olla todellisuudessa kellastunut huomattavasti, että jo pelkkä katon maalaus kirkastaa ilmettä valtavasti. Perinteisen kipsilevykaton voi myös vaihtaa esimerkiksi sisustuspaneeliin, jolloin katon ilme muuttuu täysin. Panelointi saattaa tulla jopa edullisemmaksi, kuin kipsilevyn uusiminen.

Vaikka peruskattoon ei juurikaan tule kiinnitettyä huomiota, niin siisti puhdas katto korostaa koko huonetta. Sisäkattoremontin yhteydessä voidaan samalla tarkistaa rakenteen kunto, lisätä valaistusta ja oikaista katto. Erityisesti rintamamiestalojen yläkerran sisäkatot ovat usein roikkuvia ja vinossa.
Sisäkattoremontin yhteydessä kattolistojen uusiminen on hyvin suositeltavaa, mikäli sellaiset ovat olleet ennestäänkin.

Toteutuneita kattoremontteja

Pyydä tarjousta kattoremontista

Toivomasi yhteydenottotapa
Valitse, miten haluaisit minun ottavan teihin yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä, vastaan mahdollisimman pian haluamallasi tavalla!

Ota yhteyttä jo tänään!

Pyydä ilmaiselle arviokäynnille, niin kartoitetaan teille paras ratkaisu.

SOITA: 040-4664491
Lähetä viesti lomakkeella
Lähetä sähköpostia